Sunday, 20 December 2015

why and why and why you dont need Takaful

Assalamualaikum semua :)
Ok kali ni amani nk cerita simple je. Why on earth korang korang semua kata Takaful ni membazir. Well oh well anda semua tak perlu nak ambil takaful jika :
1. Duit dalam simpanan anda terlalu banyak. Billionare gitu. Cukup untuk anak bini anda hidup sekurang-kurangnya 1 tahun dan lebih apabila anda tidak boleh bekerja atau meninggal.
2. Anda memang ‘Sport Person’. Mengamalkan gaya hidup sihat which is 3 times a week exercise, makan pun makanan tanpa lemak dan minyak. Tak smoke, duduk di kalangan orang-orang yang tak smoke, tak minum ari manis dan minum air mineral sekurang-kurangnya 2 liter sehari. Oh my satu dalam seribua orang cengini.
3. Transport yang uols drive to ke sana sini merupakan kenderaan jenis kebal. Accident pun tak lut, tak kemek so anda selamat. Oh atau anda memang pemandu terlatih.
4. Anda orang MLM, di mana jual product yang superb : yang merokok product tu boleh neutralkan, yang tua boleh jadi muda, yang kendur jadi tengang and etc.
5. Anda belajar ilmu tertentu seperti ilmu kebal yang tak akan meninggal bila jadi apa apa.
6. Anda anak orang jutawan, harta parents tak akan habis sampai 7 ke 10 keturunan.
7. Anda masih muda dan takkan tua. Awet muda sebab kerja makan product awet muda dan suntik collagen nak putih nak hilang kedut semua. Tapi ni macam ada percentage akan sakit juga haha.
8. Company cover seumur hidup sakit anda dan anak isteri atau suami anda dan juga sara diri. Apa-apa jadi pada anda gaji masih dibayar seperti biasa kepada anak isteri atau suami anda. Hmm kalau ada company macam ni amani nak submit resume tau.
Dah la ckup la kata simple je kan. Ok sesiapa yang rasa bukan ciri ciri di atas and nk apply boleh la roger roger. Ala apa adahal RM5 sehari je pun.
Rgds
Amani Peter
'Islamic Financial Advisor'
Mencari yang halal itu fardhu
+6018 393 7216


No comments: